40 годишнина

40 години 96.СУ “Л. Н. Толстой” – кръстопът на традиции и модерност
Представяме Ви снимков материал от пролетното озеленяване в двора на нашето училище по случай неговия юбилей и изказваме искрена благодарност за проявената отговорност от страна на учениците от гимназиален етап и техните родители. Признателни сме и за заразителния ентусиазъм на VII a клас.
Всеки човек в живота си трябва да засади едно дърво.
Участниците в инициативата не просто закупиха и засадиха дръвчетата, но се ангажират и с грижите за тях, защото знаем, че заедно можем повече.


На 8.02.2022г. учениците от 8а клас се запознаха с най-важните моменти и творческата биография на великия руски писател Лев Николаевич Толстой. В презентацията бяха включени интересни фрагменти от филмирани Толстоеви произведения – образци в руската класическа литература. 

На 25.03.2022г. в часа по български език учениците от 8а клас успешно се справиха с подготвената от г-жа Мариана Константинова кръстословица, свързана с живота и творчеството на Лев Николаевич Толстой. 

Проведените събития са посветени на 40-годишния юбилей на нашето училище и са част от провежданите от началото на годината мероприятия.


По повод юбилея на училището, ученици от 9. клас с класен ръководител г – жа Мина Узунова изготвиха презентацията „Анна Каренина в кадри“


ТУК може да се видите и презентация изготвена от учениците от 8б клас с класен ръководител г-жа Л. Павлова

По случай годишнината на училището учениците от 7А клас се запознаха с приказките и басните на Лев Толстой. Изготвиха електронна книжка с басни на Толстой. Ученици от класа посетиха първокласниците и им подариха по една приказка на Толстой.


Честит юбилей, мило училище! Пожелаваме много здраве, късмет, щастие и успехи на всички настоящи и бивши ученици, на техните семейства, на настоящите и бивши преподаватели, на административния персонал и на всички хора, свързани с училището ни през изминалите четири десетилетия!Децата от ученическия съвет раздават на всички ученици късметчета с мисли на Толстой.

40 годишен юбилей на 96. СУ в ненормално време, но изпълнен със спомени, умиление, любов и гордост.Няма нищо по-хубаво от това да преминеш през различни етапи в една история и да се чувстваш част от миналото, настоящето и бъдещето.Честит ни празник на всички бивши и настоящи колеги, деца и родители!


Учениците от 7 Г клас отбелязаха 40-годишнината на 96 СУ с презентация на живота и творческия път на Л.Н.Толстой, както и викторина, посветена на неговия живот на руски език.


Във връзка с 40 – годишнината от създаването на 96. СУ „ Лев Николаевич Толстой“ МО БЕЛ обявява литературен конкурс на тема „ Знанието – сила на духа“. В конкурса могат да вземат участие ученици, разпределени в две възрастови категории:
V – VII клас – стихотворение, съчинение
VIII – XII клас – есе
Обем на работите: до две страници
Срок на подаване: 25.02.2022г.
Място на подаване: ст. 417 ( хранилище по БЕЛ )
Срок за обявяване на класираните работи: 9.03.2022г.

Наближава 40-та годишнина от основаването на 96. СУ. „Лев Николаевич Толстой“. През изминалия месец имаше множество инициативи на учениците от начален етап. Това са последните две изяви на учениците от 1г и 3а. Предстоят още много изяви и инициативи на децата и учителите от всички етапи.Официалната дата е 10 февруари 1982 година, а през 1983 започва функционирането на сегашната сграда.През последните две години тече активно обновяване на базата и разкриване на нови паралелки. Последната ни придобивка са подновените коридорни врати на трите етажа. Така училището ни стана още по-топло и уютно. Престоят още много промени и изненади.

Учениците от 3д клас, с помощта на г-жа Лесичка, се запознаха с живота и творчеството на Л. Н. Толстой. Специално внимание бе обърнато на дейността му като учител, на приказките и басните за деца. Учениците направиха табло с илюстрации.

Поздрав от Румина-2а

Поздрав от 2б клас по случай празника на училището

1 а клас рисува любимото училище

Учениците от 4б клас се запознаха по-подробно с творчеството на Л. Н. Толстой. Проведе се литературно четене на къси разкази и басни. Заедно обсъждахме поуките от произведенията.

Днес в 3. б клас се проведе час на тема“Кръстопът на традиции и модерност“ по случай предстоящия 40 годишен юбилей от основаването на 96.СУ с гост г-жа Замфирова, която е баба на Наталия Киркова от 3б. Тя запозна децата с едно от традиционните умения на българката от миналото – плетенето.
Инициативата е на кл. р-л на класа г-жа М. Василева.