Facebook

15 НОЕМВРИ 2020 г – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

Тази година стават 20 години от  началото на инициативата за отбелязване на този ден, поставено през 1995 от Европейската федерация на жертвите при ПТП (FEVR) и обявена през 2005 г. с резолюция на ООН за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година на третата неделя от месец ноември.

Сега инициативата преминава под мотото „Помним, подкрепяме, действаме“ („Remember Support Act“). Помним (тези, които са загинали), Подкрепяме (тези, които са пострадали), Действаме (за по-добра реакция при катастрофи).

Безопасността на движението е споделена отговорност и нейното повишаване не е по силите на нито една институция, колкото и мощна да е тя. Спазването на правилата за движение не е досадно задължение – то спасява живот.

Постигането на високо ниво на пътна безопасност започва от нашето отношение към обучението и формирането на трайни навици у децата още от най-ранна възраст за участие в пътното движение.

Днес нашите ученици от първи и втори клас редиха пъзели – пътни знаци. Трети и четвърти клас гледаха презентация на тема: „ Безопасност на движението с превозни средства“, където се запознаха с историята на превозните средства и правилата за безопасност, когато се придвижваш с тях.

Учениците от V – VII класове изслушаха информация за този ден и водиха разговори около мотото „Помним, подкрепяме, действаме“ („Remember Support Act“). Помним (тези, които са загинали), Подкрепяме (тези, които са пострадали), Действаме (за по-добра реакция при катастрофи).

 

НЕКА БЪДЕМ РАЗУМНИ НА ПЪТЯ!