Facebook

2021/2022г.

40 години 96.СУ “Л. Н. Толстой”  – кръстопът на традиции и модерност


Четвъртокласници от столичното 96. СУ с поздрав за екипа на btv

Защо децата след 4. клас не знаят значението на думата „пожарникар“?


Празник на велосипеда
04.05.2022
Ученици от III, IV и V клас показаха майсторско управление на велосипед. Състезавайки се, те се и забавляваха. Бяха бързи, точни и внимателни в преодоляването на всички препятствия – „осморка“, „змейка“, „климушка“ , „стълби“, успоредни дъски и конуси. Имаше точки за бързина, но и наказателни точки. Така се получи и крайното класиране. Трети клас: – момичета: Виктория (IIIа), Карина (IIIг), Анна (IIIб), Димитрина (IIIв) и Лора (IIIд);- момчета: Мартин (IIIб), Берк (IIIв), Мартин (IIIд), Боян (IIIа) и Даниел (IIIг). Четвърти клас:- момичета: Рая (IVг), Моника (IVд), Виктория (IVб), Десислава (IVв) и Ралица (IVа);- момчета: Иво (IVг), Йоан (IVд), Филип (IVб), Цветомир (IVв) и Стоян (IVа).Пети клас:- момичета: Юлия (Vб), Рая(Vа), Дара(Vг), Станислава(Vд), Ваня(Vг) и Михаела(Vб);- момчета: Раян(Vа), Борис(Vб), Димитър(Vв), Димитър(Vг),Симеон(Vд), Валентин(Vа),Михаил(Vг),Велизар(Vд),Димитър(Vб) и Румен(Vв). Госпожа Вълчева, директор на училището, награди децата с медали, грамоти и предметни награди за призьорите. Браво, деца! Бъдете внимателни на пътя!Поздравления за комисията по БДП за отличната организация и провеждане на състезанието!


Училищен турнир по футбол

След 2 годишно прекъсване на 28.04.2022 г. беше даден старта на ученическите игри – първи етап с турнира по футбол. Отборът на 96.СУ, с ученици от 8 и 9 клас, завърши на 3 място.Поздравления за момчетата, г-жа Йорданова и г-н Динев!Класна стая на открито


Денят на отворените врати (27.04.2022) в 96. СУ премина при изключителен интерес. Гостуваха ни родители на настоящи и бъдещи ученици, деца от две детски градини и бивши ученици, дошли да си спомнят най-хубавите години.
Показаха се различни уроци, интересни теми, нестандартни методи на работа и непринудени детски отговори.
Бъдещите ученици взеха участие в часовете, включиха се и някои родители.
Благодарим за проявения интерес!
Благодарим на колегите за всеотдайността, а на децата-за активността!


Великденски базар


Вече сме грамотни!


22 Април – Ден на Земята


Традициите трябва да се съхраняват и предават на поколенията. Честване на Лазаровден и Цветница в 4.в клас.Поздравления за г-жа Несторова и нейните деца!


Успехи в спорта


Пролетта настъпва, макар и плахо, в любимото ни училище.


В час по информационни технологии децата от първи клас направиха картички за празника на мама.Поздравления за малките творци и техните учители!


Представяме Ви снимков материал от пролетното озеленяване в двора на нашето училище по случай неговия юбилей и изказваме искрена благодарност за проявената отговорност от страна на учениците от гимназиален етап и техните родители. Признателни сме и за заразителния ентусиазъм на VII a клас.

Всеки човек в живота си трябва да засади едно дърво.

Участниците в инициативата не просто закупиха и засадиха дръвчетата, но се ангажират и с грижите за тях, защото знаем, че заедно можем повече.


Честит празник, мили майки!
Децата от 4б клас направиха прекрасни цветя в рамки за своите майки.
Насладете се и Вие на тези красоти!


Честита Баба Марта!Бъдете здрави, весели, игриви, радостни и много щастливи!


В 96. СУ се случват интересни и стойностни неща – обновление на базата, пресъздаване на народни обичаи, отбелязване на различни празници, благотворителност в различни аспекти и най-важното – човечност и доброта.Отпразнувахме 40 години от създаването на училището ни, участваме в разнородни кампании, творим красота, празнуваме, забавляваме се, раздаваме топлина и обич.Утрешният празник днес беше отбелязан от най-малките ни ученици по най-прекрасния и сърцат начин.Насладете се на част от красотите на талантливите ни деца!Традиционен коледен базар

Много сърцатост, красота и заряд, събрани в нестандартни коледни подаръци, могат да сътворят само детски ръчички. Нека помогнем на децата от 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ да имат възможност на четат, учат и се забавляват в слънчев кът за четене.Заповядайте в училището на благотворителния коледен базар от 20 до 22 декември от 9:00 до 18:00 часа!


Отбелязване на Световния ден за възпоменание на пострадалите при ПТП в 96. СУ


Дали пред компютъра вкъщи или присъствено в училище, всички ученици участваха в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Бяха проведени дискусии, свързани с безопасността в движението, споделени и обсъдени различни пътни ситуации и много видеоматериали.

Малките учениците пред екрана рисуваха и показаха как е правилно да се държим като участници в движението.
В училище първи клас нагледно демонстрираха как искат да изглеждат улиците, за да бъдат безопасни за всички участници в движението.
Отправяме благодарност към лекарите, полицаите и пожарникарите, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.
Призоваваме всички участници в движението с повече воля и упоритост да обединим усилията си и да работим за нова култура в движението, по-безопасни пътища, по-добро и сигурно бъдеще!
Нека разумно използваме правата си и стриктно изпълняваме задълженията си като участници в движението по пътищата!


Участие в първи онлайн шахматен фестивал ,, ЗЛАТНА ПЕШКА 2021″който се проведе на 1 ноември.

След като приключи проверката за честна игра-античийтинг, на 4. ноември организаторите обявиха крайното класиране.

Отборите бяха в състав:

I – IV клас – Боян Ангелов (8 м.) II клас, Ралица Копринкова, Боян Найденов, Стефан Николов, Кристиян Костадинов, Давид Нейков – III клас, Моника Павлова и Йоан Христов – IV клас.

V – VII клас – Таня Керанова, Алпай Рушидин (8м.), Калоян Георгиев – VII клас

Кристиян Иванов (4 м.), Георги Георгиев (10м.), Александър Въглярски и Елизара Александрова – VI клас.


Успешно завършен проект, възстановяване на училищна площадка по БДП по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА” – Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“


Осъществяването на този проект ще доведе до подобряване качеството на знанията и уменията,
свързани с обучението и възпитанието на децата и учениците за безопасност на движението
по пътищата.


 
 
Как отбелязахме Деня на народните будители
 
Учениците от прогимназиален етап отбелязаха ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ с различни интерактивни игри и задачи с художествен характер!
 
Учениците от начален етап отбелязаха ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ.
Иван Вазов е казал: „Не се гаси туй, що не гасне.“
Поздравления за всички учители, ученици и техните родители, които пазят паметта на народа ни!
За повече информация посетете страницата ни във Facebook!

Европейски ден на спорта

Със старта на новата учебна година започнаха и спортните дейности с активното участие на учениците от 96. СУ “Л. Н. Толстой”. За поредна година отбелязваме Европейския ден на спорта в училище – 24.09.2021, със спортни игри, комплекс от основна гимнастика, табата и за най-малките щафетни игри.
Спортът е отлична възможност за превенция срещу неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.

Валентина Костадинова – VД клас. Или просто Валя. В нея има и закачливост, и смелост, и настойчивост, и гордост. Принцесата, която ходи боса и докосва звездите. На Държавното първенство по художествена гимнастика тази година категория „Елит“ ансамбъл с топки завоюваха второ място. На ДП индивидуално Валя се представи най-добре в нейната категория в клуба „Левски – Илиана „и затова я избраха в селекция „Бъдещи звезди“. Гордеем се с теб, Валя!


Откриване на учебната година

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, гл. ас. д-р Петкан Илиев от катедра „Икономикс“ на УНСС и гл. ас. д-р Владимир Димитров, зам.-ректор по учебната дейност в Нов български университет и др., бяха наши гости на откриването на новата учебна година в 96-то средно училище „Л. Н. Толстой“.

„Честит празник на всички! Ученици, очакват ви много интересни неща, които ще отварят нови врати за вас всеки ден. Учители, поздравления и на вас, които успявате да учите нашите деца, въпреки трудните времена на пандемия от коронавирус. УНСС си партнира с 96-то училище от година и се надяваме да имаме много общи инициативи. Очакваме големите ученици, а защо не и първокласниците след време, да станат наши студенти!“, каза ректорът при откриването. Той пожела на всички успешна учебна година, която да е изпълнена с усмивки и здраве.


Проф. Димитров заедно с Цветелина Вълчева, директор на 96. СУ и гл. ас. д-р Петкан Илиев