Facebook

2020/2021г.

96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ има дългогодишни спортни традиции. Много са неговите възпитаници, доказали своите умения  и способности през годините. Йоанна Атанасова и Калоян Левтеров от XIA клас защитават достойно спортната слава на България с участието си в европейски и световни първенства по волейбол и плуване. Особено се вълнуваме от предстоящото участие на Калоян в олимпийските игри в Токио 2021г.

Пожелаваме им след успешното приключване на тази учебна година и отлично представяне на предстоящите спортни изяви!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След успешно положените изпити на НВО, успешно завърши и училищното първенство по волейбол за VII клас. Крайно класиране: Първо място за отбора на VII д клас. След него се наредиха – VII в, г, а и на пето място VII е клас. Браво деца!

Попътен вятър, скъпи зрелостници!

На 22.06.2021г. 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ за пореден път изпрати  своите зрелостници. Церемонията по връчването на дипломите за завършено средно образование бе уважена от г-жа д-р Ваня Кастрева, началник на РУО –  София – град, г-н Милко Младенов, кмет на район „Люлин“, и г-жа Мила Ганозова, заместник-кмет в район „Люлин“.

Директорът на училището г-жа Цветелина Вълчева поздрави зрелостниците и им пожела да съхранят у себе си спомена за 96. СУ, да следват мечтите си и да бъдат достойни граждани на света.

Дипломите на зрелостниците бяха връчени от г-жа Ваня Кастрева и г-н Милко Младенов.

Попътен вятър, скъпи млади хора!

НП „Иновации в действие“
Група учители от 96. СУ участваха по национална програма „Иновации в действие“- обмяна на добри практики. Те проведоха тридневна работна среща в иновативно средно училище „Гео Милев“ в град Варна. В тренинга участваха и учители от ОУ “ Хан Аспарух“ от град Добрич. Работата по НП беше изключително интересна, полезна и креативна. Тази програма е много полезна и мотивираща. Поздравления за отличното представяне на Албена Велчева, Албена Кирова, Анета Христова, Вероника Генова, Вихра Стоилова и Росица Миткова!
Изтичащата учебна 2020/2021 г. накратко 🙂
Започнахме обновление на базата на 96. СУ „Л. Н. Толстой“. Имаме си чисто нови стаи за малките ни ученици от първи клас и нови компютърни кабинети. Предстои модернизация и на други стаи, както и изграждане на зона за почивка и занимания в слънчевия коридор на последния етаж.
Чакат ни още новости и изненади.
Преминаваме на едносменен режим, в гимназиален етап се профилираме в областта на STEM – профил „Обществени науки“ – „Медии и журналистика“ и профил „Хардуерни и софтуерни науки“ – „Графичен и уеб дизайн“. Социални партньори в това начинание са Нов български университ и Университет за национално и световно стопанство.
През следващата година всеки клас от начален етап ще има своя група за целодневна организация. Ще бъдат сформирани и две групи за целодневно обучение в 5. клас.

 

Екскурзия с учебна цел в град Копривщица на учениците от 5.Б, 5.Г и 5.Е класове на 96. СУ с ръководители Мирослав Илиев, Ивалина Христова, Анжела Иванова и Людмила Павлова.

 

 

НВО – 4.клас

Учениците от четвърти клас на 96. СУ показаха отлични резултати на Националното външно оценяване за учебната 2020/2021 г. Поздравления за тях и техните учители!

Купата на „Многознайко“ е за 96.СУ!

96. СУ спечели купата на Многознайко за отлично представяне на учениците от начален етап във финалните състезания Родна реч, Млад математик и Аз зная английски език. Децата спечелиха 11 индивидуални купи и около 200 златни, сребърни и бронзови медали.
Поздравления за отличното представяне на децата и положения труд на учителите!

 

Национална програма „Иновации в действие“

По Национална програма „Иновации в действие“ на 1, 2 и 3 юни имахме гости от СУ „Гео Милев“ – гр. Варна и ОУ „Кирил и Методий“ – с.Овча могила. Обменяхме опит, добри практики и презентирахме работата си по канадската система Джъмп мат. Г-жа Вихра Стоилова направи открит урок с учениците си от 4б клас.

Г-жа Албена Кирова и нейните ученици показаха, че математиката не е страшна. В заниманието се включиха и гостите. Винаги има начин да се пресметне по-лесно. Важното е да се мисли. Разменихме подаръци за спомен, направихме разбор на деня и изпратихме гостите в музия на София.

Национален ученически спортно-туристически събор

На 28 и 29 май в град Етрополе се състоя поредния Национален ученически спортно-туристически събор. В него взеха участие ученици, членове на туристически дружества и туристически клубове към училищата, разпределени в три възрастови групи. В много оспорвана надпревара, те демонстрираха спортно-туристически умения в построяване на палатка, стрелба в дартс, преминаване по въжен мост, елементи от ориентиране, бягане по алея и по пресечен терен. В челните редици се нареди и нашият отбор на 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ представляван от Йоан Генадиев Христов, Моника Антонова Павлова и Теодор Янков Ситарски., ученици от 3д клас. Те завоюваха отборно второ място с и спечелиха 4 сребърни и  3 бронзови медала за ТД ПЕС  „Мусала“, с ръководител Радостина Ситарска и 4 сребърни и един бронзов медал за Екоклуба на ОБУ „Неофит Рилски“ с ръководител Марияна Илиева. Поздравления за успешното състезание и достойно представяне!

 

Литературен конкурс „Рицарска постъпка“

На  Националния конкурс за детска литературна творба „Рицарска постъпка“ за 2021 г., организиран от Ордена на рицарите тамплиери, наши ученици се представиха отлично:

Раздел „Проза“ –  Виктория Богданова от 7Д клас с „Рицарството около мен“

Раздел „Поезия“ –  Даниел Йений от 7Д клас с „Рицарска постъпка“

Поздравления за децата и техните учители!

 

Учениците ни Божана, Даниела и Антонио спечелиха първо място в областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Показаха и най-добро познаване на Закона за движение по пътищата. Така те се класираха за националния кръг на състезанието.
Браво и успех, младежи!
Четвърти успешен и забавен ден със занимания на открито и представление на закрито.
Децата генерират много положителна енергия и надежда за добро бъдеще.
Поздравления за всички учители и ученици!

Още снимки на страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/priemiproekti

 

Трети успешен ден, изпълнен с талант, знания, забавления и много положителни емоции на естрадата до училището.
Поздравления за всички учители и ученици!

 

Ден втори от заниманията на открито. Сцената се изпълни с енергия, смях, забава и много усърдие. Поздравления за всички колеги! Децата бяха страхотни!

Още снимки на страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/priemiproekti

В първия ден от Седмицата на отворени врати (10.05 – 17.05.2021 г.) учениците от 1а, 1г, 3д, 4в и 4г четоха по роли, рисуваха, групираха предмети по различни признаци, обсъждаха различни пролетни празници и най-вече се забавляваха!

За повече информация посетете страницата ни във Фейсбук https://www.facebook.com/priemiproekti/

 

 

Спортните състезания не приличат на изпитите в училище. В спорта се случва да научиш отлично урока си и да получиш посредствена оценка. За да изпълниш едно съчетание за медал са необходими талант, спортна амбиция, достойнство, благородство и дълги години упорит труд. Виктория Христова от 5Е клас отново доказа високия си професионализъм, спечелвайки второ място с топка и трето място с обръч на Международния турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“ – Стара Загора, ДМВ, категория А.

А със спечеления приз „Мис Танцувалност“ Вики ни показа, че спортът винаги е празник! Браво!

 

 

Състезание по колоездене

В чест на Деня на храбростта се проведе училищно състезание по колоездене. Под вещото ръководство на главния съдия Искрен Рачев, майсторско управление на велосипед демонстрираха ученици от III, IV и V класове.
Медали и грамоти получиха:
III клас – Кристиан, Стефан, Филип, Дамян иНиколай при момчетата. При момичетата призьори са – Десислава, Йоана, Сиана и Натали.
IV клас – Димитър, Михаил, Терис и Стилиян. Момичета – Юлия, Светина, Симона и Божидара.
Най-сложно беше трасето на V клас. Отлично се представиха – Михаил, Велизар, Денислав, следвани от Александър, Ангел и Саид. Момичета – Михаела, Габриела и Яна.
Браво, деца!

 

Тези прекрасни неща са изработени от сръчните ръчички на ученици от начален етап за великденската инициатива на Люлински дарители. Кампанията ще подсигури празничен обяд на 120 души от квартала.

 

Учениците на 96.СУ , под ръководството на своите учители, изработиха многобройни мартенички с пожелание за много здраве, успехи и късмет!

Учениците от начален етап са горди със своите успехи в състезанията на „Многознайко“

по български език, математика и английски език.

Те спечелиха множество медали. Подготвят се за участието си във финалния кръг, където най-добрите ще бъдат наградени с Купата на Многознайко 🙂

 

 

 

 

 

 

 

„ЛЪВСКИ СКОК“

На 19. февруари се отбелязаха 148 години от гибелта на най-светлата личност от възрожденските борби за национално освобождение – Васил Иванов Кунчев – Левски. В 96. СУ се проведе традиционното състезание за учениците от начален етап „Лъвски скок“, организирано от МС ФВС. Всички ученици, взели участие в състезанието се представиха достойно!

 

 

 

 

 

И отново радост в 96.СУ!

Микаел Митков от 5. Е клас постигна мечтания си успех на Държавното първенство по ски бягане – златен и бронзов медали на дълга дисциплина.

Кой е казал, че противниците не могат да бъдат приятели?! Но няма нито един спортист, който би отстъпил доброволно победата на най-добрия си приятел.

Който се бори до край е истински спортист.

Браво, МИКАЕЛ!

Сбъдвай мечтите си и побеждавай!

 

Коледната традиция не се нарушава и в извънредна обстановка! На 18.12.20г. учениците от 3д клас и техните родители зарадваха 12 деца от ЦНСТ в „Люлин“ с чудесни коледни подаръци 🙂

 

 

Децата от клуб „Ателие за таланти“ – 3б клас, изработиха в домашни условия коледни красоти… 🙂


 

 

 

 

 

 

 

Ние, децата от 3А клас, подарихме на училищната библиотека книжки по случай 1 ноември – Ден на народните будители. Боян Георгиев, Борис и Стефан ни разказваха за Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Левски, Георги Раковски, Любен Каравелов. Стоян рецитира стихотворение на Христо Ботев.

Получихме и грамота за партньорство.

Учениците от вторите класове, участници в конкурса „Най-добър четец“, посетиха училищната библиотека.

Във връзка с периода 10-25.10.2020г. училищата във всички европейски страни отбелязаха важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата, наречена „Европейска седмица на програмирането“. 96.СУ участва с две събития, които се проведоха в училище под ръководството на Цв. Караиванова, С. Александрова и Н.Минева-Дамянова.

Добре дошли в 96.СУ, скъпи първокласници!

Това са част от класните стаи и тържеството на 15.09.2020, което беше съобразено с епидемиологичната обстановка в страната. На откриването присъстваха представители на РУО-София и район Люлин, както и председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. Моментът беше много вълнуващ за малки и големи. Здраве, успехи, късмет на всички ученици и техните семейства!

 

 

От 14 до 22 октомври в училище бяха изиграни 11 оспорвани срещи по футбол между отборите на седми клас. Те определиха и крайното класиране.
На шесто място остана отборът на VIIв клас. На пето място е отборът на VIIа клас. На четвърто – отборът на VII б клас. В челната тройка се наредиха VIIд и VIIе клас, и шампион – отборът на VIIг клас.
Голмайстор на турнира стана Алекс Стоянов от VIIа клас с 5 отбелязани гола.
Честито, деца!