2020/2021г.

Тези прекрасни неща са изработени от сръчните ръчички на ученици от начален етап за великденската инициатива на Люлински дарители. Кампанията ще подсигури празничен обяд на 120 души от квартала.

 

Учениците на 96.СУ , под ръководството на своите учители, изработиха многобройни мартенички с пожелание за много здраве, успехи и късмет!

Учениците от начален етап са горди със своите успехи в състезанията на „Многознайко“

по български език, математика и английски език.

Те спечелиха множество медали. Подготвят се за участието си във финалния кръг, където най-добрите ще бъдат наградени с Купата на Многознайко 🙂

 

 

 

 

 

 

 

„ЛЪВСКИ СКОК“

На 19. февруари се отбелязаха 148 години от гибелта на най-светлата личност от възрожденските борби за национално освобождение – Васил Иванов Кунчев – Левски. В 96. СУ се проведе традиционното състезание за учениците от начален етап „Лъвски скок“, организирано от МС ФВС. Всички ученици, взели участие в състезанието се представиха достойно!

 

 

 

 

 

И отново радост в 96.СУ!

Микаел Митков от 5. Е клас постигна мечтания си успех на Държавното първенство по ски бягане – златен и бронзов медали на дълга дисциплина.

Кой е казал, че противниците не могат да бъдат приятели?! Но няма нито един спортист, който би отстъпил доброволно победата на най-добрия си приятел.

Който се бори до край е истински спортист.

Браво, МИКАЕЛ!

Сбъдвай мечтите си и побеждавай!

 

Коледната традиция не се нарушава и в извънредна обстановка! На 18.12.20г. учениците от 3д клас и техните родители зарадваха 12 деца от ЦНСТ в „Люлин“ с чудесни коледни подаръци 🙂

 

 

Децата от клуб „Ателие за таланти“ – 3б клас, изработиха в домашни условия коледни красоти… 🙂


 

 

 

 

 

 

 

Ние, децата от 3А клас, подарихме на училищната библиотека книжки по случай 1 ноември – Ден на народните будители. Боян Георгиев, Борис и Стефан ни разказваха за Паисий Хилендарски, Петър Берон, Васил Левски, Георги Раковски, Любен Каравелов. Стоян рецитира стихотворение на Христо Ботев.

Получихме и грамота за партньорство.

Учениците от вторите класове, участници в конкурса „Най-добър четец“, посетиха училищната библиотека.

Във връзка с периода 10-25.10.2020г. училищата във всички европейски страни отбелязаха важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата, наречена „Европейска седмица на програмирането“. 96.СУ участва с две събития, които се проведоха в училище под ръководството на Цв. Караиванова, С. Александрова и Н.Минева-Дамянова.

Добре дошли в 96.СУ, скъпи първокласници!

Това са част от класните стаи и тържеството на 15.09.2020, което беше съобразено с епидемиологичната обстановка в страната. На откриването присъстваха представители на РУО-София и район Люлин, както и председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. Моментът беше много вълнуващ за малки и големи. Здраве, успехи, късмет на всички ученици и техните семейства!

 

 

От 14 до 22 октомври в училище бяха изиграни 11 оспорвани срещи по футбол между отборите на седми клас. Те определиха и крайното класиране.
На шесто място остана отборът на VIIв клас. На пето място е отборът на VIIа клас. На четвърто – отборът на VII б клас. В челната тройка се наредиха VIIд и VIIе клас, и шампион – отборът на VIIг клас.
Голмайстор на турнира стана Алекс Стоянов от VIIа клас с 5 отбелязани гола.
Честито, деца!