Facebook

2019/2020г.

 

Във връзка с 3 март – Националния празник на РБългария учениците от седмите класове организираха изработването и поставянето на плакати във фоайето на училището. Посетиха изложбата децата от 5, 6, 7 кл., пред които бе представена незабравимата Вазова ода “ Опълченците на Шипка“. Всички паралелки от 5 до 7 клас получиха подарък за класните си стаи по един трикольор.

МО История и цивилизация. МО БЕЛ.


УСЕЩАНЕТО АНТАРКТИДА”
Уникална по рода си изложба бе представена в Антарктида.

УСЕЩАНЕТО АНТАРКТИДА”Уникална по рода си изложба бе представена в Антарктида.Творбите на учениците от V, VI и VII…

Публикувахте от Bulgarian Antarctic Institute в Петък, 28 февруари 2020 г.


Деца от вторите и третите класове посетиха детски мюзикъл в Руския културен център. В него участва и Боян от 5а клас. Той изпълнява ролята на щурчето.


Днес 19.02.2020г. по случай 147 годишнината от гибелта на Васил Левски в 96.СУ се проведе състезание „Лъвски скок“ за учениците от начален етап.

 


“ Учениците от седмите класове, под ръководството на г – жа Рени Петрова и г – жа Боянова, реализираха проект на тема: “ Брезата – символ на руската природа“. Рисунките и описанията, разкриват уменията на децата да възприемат красотата на природата и да пресъздават своите преживявания, породени от нея.“


63 деца от 1а, 1г, 2а, 2б, 2г, 2д, 3а, 4б и 4д взеха участие в състезанието „Родна реч“ на Многознайко. Представиха се отлично и спечелиха 23 първи места, 25 втори места, 7 трети места и 8 грамоти за участие. Поздравления за учениците и техните класни ръководители!

 


Учениците от група „Приложна математика” – Занимания по интереси от  6д клас  организираха и представиха изложба от изработени от тях комбинации от геометрични тела и макети на детски площадки.

 


Александър Яворов Трифонов от 3Б клас взе участие през лятото на 2019 година в международен лагер SPACE CAMP в Турция.Той спечели участието си с есе на тема“Промени ли NASA света за 60 години?““ Есето му печели първо място.


Успешно участие в състезание „Млад математик“-1, кръг на учениците от 1 до 6 клас. Децата спечелиха 11 златни медала, 17 сребърни медала и 68 бронзови. Останалите ученици получиха грамота за участие. Поздравления за децата и техните учители!


Да отворим сърцата си за Коледа!

Снимки от благотворителният  Коледен базар в 96.СУ. Весели празници!


Коледен турнир по шахмат!

Победители в 1-4 класове: Кристиян 4г, Николай 4в, Александър 4е и Георги 4в клас.

5-7 класове: Диляна и Мария 6а , Даниел 6д, Велизар 6е, Борислав 6д и Алпай 5а класове.


За пореден път учениците и преподавателите от 96.СУ „Л.Н.Толстой“ отбелязаха седмицата, посветена на четенето. Всички се обединиха около идеята за запазване чистотата на българския език и неговото съхраняване.

„Деца четат на деца“ – така нарекохме инициативата на участниците в мероприятието.

Благодарим на всички тях!

Желаем Ви весели и светли празници!


Момичетата и момчетата от волейболния отбор 5-7 клас на 96. СУ подготвени от г-жа Иванова и г-н Илиев се представиха достойно заемайки второ и трето място в Първия етап на Ученически игри 10-11.12.2019г. А юношите 11-12 клас, подготвени от г-жа Йорданова спечелиха победа и продължават в следващия етап на игрите.

 


Коледното вълшебство завладя децата от 96. СУ. На 9.12.2019г. учениците от IIа и IIIе клас, техните класни ръководители и г-жа В.Макелян дадоха старта на една прекрасна инициатива – „Прочети ми Коледна приказка“.

Адриана, Теодора  и Димитър от IIIе клас четоха приказки и стихове, задаваха гатанки на децата от 2а клас. За остроумните си отговори те получиха много награди.

На 10.12.2019г. малките „Сови“ от IIа клас ще четат приказки на учениците от Iа клас

И така…нека вълшебството да продължи, защото само четящото дете днес, ще стане мислещ човек утре.


 Настъпи декември и наближава Коледа – празникът на светлината и на децата. С наближаването на края на календарната година, всички  очакват  коледните празници. С желание и настроение учениците от 96. СУ заедно със своите учители украсиха 96.СУ. Весели празници!


Големият Национален финал на турнира „Малки великани“- 29 ноември в гр. Разлог.

Първа победа над ОУ „Акад. Даки Йорданов“ от гр. Омуртаг.

Победа и над ОУ „Георги Сава Раковски“ от гр. Варна.

Въпреки подкрепата от съотборниците загуба от бъдещите републикански шампиони от ОУ „Кулата“ от гр. Казънлък.

В борба за третото място с помощта на тренер Сашо победа над ОУ “ Отец Паисий“ град Русе.

И заслужени медали, и купа за трето място. Браво деца! Честито!


И отново отлично представяне на наши ученици. Този път в Градски турнир по шахмат “ Златна пешка“, където учениците от I – IV клас Елизара, Кристиян, Иван и Николай, се класираха на трето място. Учениците от V-VII клас Диляна, Борислав, Даниел и Велизар се класираха на второ място.


Отлично представяне на наши ученици в Десетия юбилеен фестивал на миниволейбола, организиран от Столична община – дирекция ПИСТ. Почетни гости бяха Евгени Иванов – Пушката и Владо Николов.


Животът не е резервна част“ – с това мото на входа на училището оформихме кът с обръщението на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и рисунки по темата от ученици от VI Е клас.


На училищната площадка по БДП групите от целодневно обучение проиграваха различни пътни ситуации.


В седмицата преди 17 ноември – Световния ден за възпоменание на пострадалите при ПТП класните ръководители проведоха дискусия, посветена на този ден, в Час на класа. В първи А и Б клас имахме гости от СДВР – отдел “ Пътна полиция“. Учениците от I-IV класове редиха пъзели ( пътни знаци). Най-бързи бяха:

-първи клас – А, Д, В, Б и гГ;

-втори клас – А, Б, В, Д и Г;

-трети клас – Д, А, Г, В, Б и Е

-четвърти клас – Д, А, Б, В, Г и Е


Учениците от VIв  и VIг  клас, под ръководството на г-жа Рени Петрова и г-жа А.Боянова подготвиха и реализираха проект на тема „Есента в творчеството на руските поети“. Рисунките и стихотворенията разкриват уменията на децата да възприемат външния свят и да пресъздават своите преживявания с помощта на изкуството.


Учениците от VI а клас откриха изложба „Да на Живота“ по проект и със съдействието на УС при 96. СУ


На 14.11.2019г. учениците от 96. СУ взеха участие в заключителното събитие на БЧК по проект “ Не на агресията, да на толерантността“. Събитието се проведе в административната сграда на БЧК.


На 12.11.19г. Ученическият съвет към 96.СУ, съвместно с вокалната група и ученици от 2 д, 6д и 6е кл., организираха изложба-концерт на тема “ Приятелството“. Проекта е спонсориран от СО и БЧК.

 

 

Днес имахме празник на приятелството.
Участвахме в проект“ Не на насилието, да на толерантността“. Деца от училището изнесока кратка програма. Гостите ни от БЧК раздадоха сертификати и награди на децата, участвали в изработката на уникалното платно за приятелството.


В началото на месец ноември ученици от 2 и 3 клас от паралелките по системата Джъмп мат в 96. СУ и техните учители гостуваха на ученици от СУ „Константин Петканов“ в град Бургас по национална програма „Иновации в действие“. Размяната на гостуване и вземане на участие в часовете по математика в двете училища беше изключително полезна и интересна за децата. Обмяната на добри практики за учителите пък спомогна за взаимстване на педагогически похвати и методи за работа с децата.

Национална програма „Иновации в действие“. Емоционален ден с гостите от Бургас.

 


Учениците от ЦДО 3.2. посетиха Ботаническата градина.

 


„…Ето, есен иде

в дреха златошита

на глава с корона

от лозини вита…“