Facebook

2018/2019г.

Завърши последният турнир за пети клас за тази учебна година. За първо място се пребориха момичетата на 5б клас. Втори станаха 5а, трети 5г, четвърти 5в, пети 5е и шести 5д клас.


Завърши училищния турнир по футбол за 5 клас. След оспорвани и много емоционални мачове, в дух на спортменство, на първо място се класира отборът на 5а клас.  След това се наредиха 5б, 5г, 5е, 5в и 5д клас.

Ето и голмайсторите


След оспорвани мачове в турнира по волейбол между отборите на шестите класове победители станаха 6д клас. Класиране:

1 място – 6 д клас; 2 място – 6 б клас; 3 място – 6в клас; 4 място – 6 г клас; 5 място – 6а клас. Поздравления на всички ученици!


Учениците от прогимназията представиха годишната си изложба от  мозаечни пана посветени на опазване околната среда на Антарктида.

Учениците от ГЦО 1.2 изработиха табло с красиви рисунки.

 


В часовете по Занимания по интереси учениците творяха и изработиха красиви макети и табла, които красят училището. Браво!


На 5 юни наши ученици от 9 и 10 класове се включиха активно в спортния празник „Спортът е и толерантност“ в Национална Спортна Академия „Васил Левски“.
Той бе организиран от Столичната организация на БЧК, Столична община и НСА по проект „Не на агресията! Да на толерантността!“

На 31.05.19г.,ученици от седмите класове, присъстваха на представяне на книгата “ Посока Юг“ и се срещнаха с авторката Гергана Лаптева от която получиха подарък – книга с автограф.
Благодарим за топлото отношение.


През м.март 2019г. се проведе първият кръг на „Международното математическо състезания и Европейско кенгуру“.

ученикът от 5д клас Йоан Константин Хадад се представи отлично, а достигнатият от него резултат от 91т. му даде право за участие в следващия кръг.

Успех Йоан!


На 01. и 02 юни 2019г. се проведе състезание по приложно колоездене в град Благоевград. Отборите на 96. СУ се класираха на V  и VIII място в Републиканския шампионат. Ученичката Моника Кaлева се класира на IV  място в индивидуалното класиране. Отборът спечели и специалната награда : “ Купата на кмета на Благоевград“. Поздравления за всички участници! Отборите бяха подготвени от г-н Илиев и г-жа Иванова.


След оспорвани битки в турнира по ъглова топка между отборите на третите класове победители станаха 3г клас. Класиране:

момчета:                   момичета:

  1. 3г                    1. 3г
  2. 3б                   2. 3б
  3. 3в                   3. 3е
  4. 3е                   4. 3в
  5. 3д                   5. 3а и 3д


Учениците от начален и прогимназиален етап се представиха отлично в състезанията по български език и литература, английски език и математика, за което бяха наградени с много грамоти, медали и купи. Честито!

 

 

Днес, 29.05.2019г. на спортен комплекс „Баухаус Арена“ отборът по футбол взе участие в турнир под мотото “ Превенция на футболното хулиганство.“


На випуск 2019 пожелаваме попътен вятър.

 

 

96. СУ „Л.Н.Толстой“ беше домакин на награждаването на участниците  заели призови места в районния етап на „Ученически игри“ 2018/2019г.

Отличилите се отбори бяха наградени от кмета на район Люлин Милко Младенов.

На 8.05.2019г. се проведе градско първенство по бадминтон. Учениците от 96. СУ завоюваха четвърто място.

 

Днес 24.04.2019г. Федерация  народна топка и sportal.bg бяха на гости на 96.СУ.

На 19. и 20. април 2019г. се проведе състезание по приложно колоездене в              зала “ Триадица“.  Отборите на 96. СУ се класираха на VII, VIII и IX място в Републиканския шампионат и на I, II  и III място в Регионалния шампионат.

Отборите бяха подготвени от г-жа Иванова, г-н Илиев и г-жа Радева.

 

 

Празник на буквите

 

 

 

Медали, медали, медали. Получиха ги участниците в Коледния турнир по шахмат.

 

 

Златомир Асенов от VII E клас спечели два златни медала на осми турнир по плуване за купа “ София“ – 50м. св.стил и 50м. гръб.

 

Това са прекрасните сурвачки на вълшебните врабченца от 1г клас.


На 16.12.2018г. учениците от 96. СУ  ( 3 клас ) под ръководството на г-жа Радева се представиха великолепно на Фестивала на столичните училища “ Забавен баскетбол“. Показаха бързина, техника и  умения. Участваха в много игри и се забавляваха от сърце.  Наградите получиха от дядо Коледа, който присъства специално за игрите. Браво деца!


Коледна работилница. Изделия за Коледен базар – 2 e клас


Проект “ Коледа“ стартира с общо коледно пано на учениците от 1д и 5д. С г-жа Боянова напътствахме децата. На по-късен етап се включиха и учениците от 5е и 6а клас. Нарисуваното платно е дълго около 30 метра и е изпълнено с много любов, желания и мечти.

Г-н Рачев и учениците от 6б помогнаха за поставянето му в свободния коридор на четвърти етаж.

Всички деца се забавляваха от сърце, а малките ученици получиха подкрепа от каките и батковците.

Този проект е част от коледния дух в училището ни.


На 29, XI.2018г. 96.СУ се включи в кампанията “ Успелите българи дават личен пример“.

Училището посетиха Бояна Бояджиева – журналист и редактор, Цвети Радойчева – една от най-ярките имена на съвременната българска поп музика и Даниел Ангелов – актьор, известен с ролята си от сериала “ Ние, нашите и вашите“.

Учениците от 6те класове имаха възможност да разговарят с тях и да им зададат различни въпроси, свързани с професията им и развитието в нея.

Учениците получиха информацията, интересна и забавна за тях.


Момичетата на 96.СУ се класираха на първо място на районното първенство по бадминтон на Ученически игри 2018/2019г. ( 5-7 клас). Момчетата се класираха на второ място.

 


На 24 ноември в Частно училище „Дружба“ нашите отбори се класираха на пето място в XIV столично първенство по шахмат. Браво деца!

 


Започна реализацията на общ проект на 1 и 5 „д“ с помоща на  г-жа Боянова, преподавател по ИИ, която даде идея за общ проект.  Идеята се състои в рисуване  на дълго платно коледни мотиви.
Големите и малките „Малчовци“ прегърнаха идеята .
Очакваме крайния резултат с нетърпение!


18 ноември – Световния ден на възпоменание на пострадалите от ПТП беше отбелязан с редица мероприятия:

На 13 ноември класните ръководители на учениците от 1-4 класове  в Час на класа проведоха беседа за историята, значението на този ден и всички лица,свързани с оказване на помощ при ПТП.

Представители на БЧК  в същия час проведоха обучение за оказване на първа помощ на пострадали при ПТП за ученици от 5-12 класове.

На 14 ноември ученици от 1-4 класове редиха пъзели (пътни знаци). – снимки.

На 15 ноември на училищната площадка показаха майсторско управление на велосипед ученици от 4 и 5 класове.

На 16 ноември учениците от ГЦО проиграваха пътни ситуации на училищната площадка.

На 17 ноември ученици от 5 и 6 класове се включиха в IX фестивал по мини волейбол, организиран от Столична община. Децата бяха щастливи от отличното си представяне и наградите, които плучиха от организаторите.

 

 


Ученици от първите класове посетиха Фабрика за шоколад, където се запознаха с пътя на шоколада, рисуваха с шоколад и се забавляваха. Получиха много подаръци и сертификат за шоколадиер – първа степен.


Учениците от 4д клас заедно с г-жа Лесичка и родителите си посетиха Историческия музей и много други забележителности в София.


Учениците от 4 клас  творят различни картички и забавни рисунки. Създават и пресъздават идеите си с много интерес и труд. Браво!


На 13.11.2018г. се проведе демонстрация по първа долекарска помощ от доброволци на БЧК. Учениците от 5 до 12 клас бяха запознати с различни техники за помощ при спасяването на човешки живот.

 

 

Посещение на Музея на историята на София от 4а и 4в на 27.10.2018

Отборите по футбол на 96.СУ във всички възрастови  групи на районното първенство заеха първите места. Пожелаваме им успех в следващите етапи!