Facebook

Посещение в УНСС

Милена Милотинова „ една от емблемите на българската журналистика“ бе гост на студентите от 2 курс на специалностите „Медии и журналистика“ и „Медия икономика“ на 6 ноември 2023 г.

В аудиторията присъстваха и ученици от 8б  клас на 96 СУ „Лев Толстой“ с профил  „Обществени науки“ с интензивно изучаване на чужд език-испански . Милена Милотинова разказа за своите първи стъпки в журналистиката, започнали през студентските ѝ години с репортаж за вестника на Софийския университет, а по-късно и за придобития опит в българската национална телевизия. Тя сподели: „Почувствах, че журналистиката е моето призвание!“ „Кариерата на жената само помага на семейството“.

Темите, повдигнати от журналистката, и въпросите на студентите и учениците бяха много и разнообразни – за предизвикателството да водиш централната новинарска емисия на 23 години, за спецификата на новините и на международната журналистика, за интервютата с политици от световен ранг, за качеството на медиите и доверието в тях, което се гради с години, но може да бъде сринато много бързо от една фалшива новина, за професионалните и етичните стандарти, за баланса между кариерата и личния живот и други.

Ето и впечатления на някои от участниците:

Елис -8б клас

Сесията беше много продуктивна и интересна ! Бях впечатлена от отличната организация на УНСС. Останах със много добро впечатление от представянето на Милена Милотинова, много харизматична личност. С нетърпение очаквам следващата среща.

Лили-8б клас

Беше страхотно! Вълнуваща среща с една от най- изявените български журналисти. Грабна ме с искреността, с която ни разказваше за своя житейски и професионален път.

Мария- 8б клас

Посещението в УНСС беше интересно и забавно. Госпожа Милотинова ни запозна с житейският си път и първите си стъпки в журналистиката.