Facebook

За родители

Указания за родителите и учениците относно дейностите по приемането на ученици след завършено основно образование в неспециализирани училища за учебната 2023/2024 година-ТУК

  • Празникът на буквите
    Децата от 1.в клас вече са грамотни. Празникът на буквите е вълнуващ за малки и големи. Родителите отправиха благодарствено писмо, адресирано до училището, в което благодарят за всеотдайността, професионализма и любовта, които притежават и раздават г-жа Анета Христова и г-жа Калинка Кираджийска на децата им. Представяме ви малка част от…
  • Ден на отворените врати
    Важно съобщение! На 21.03. от 10:45ч. до последния учебен час в 96. СУ ще има ОТВОРЕНИ ВРАТИ за всички родители и хора, проявяващи интерес към училището ни. Заповядайте!


Изказвам своята благодарност към родители на учениците от 5.В клас, които бяха доброволци през цялото време при тестването на ученици с тестове за Ковид-19!
Благодаря Ви, скъпи родители!

М. Илиев, класен ръководите на 5.В клас, учител по ФВС.


Уважаеми родители,

Непредвидените предизвикателства, с които се сблъскваме всеки ден, ни накараха да обърнем внимание на важните неща. Признателни сме за отговорното поведение и загрижеността, за ежедневните Ви усилия да превърнем училището в безопасно място. Чрез добрия пример, който давате на Вашите деца, възпитавате у тях отговорност към най-ценното – човешкия живот.

Училището е институция, която в нашата страна е уважавана, подкрепяна от обществото и родителите! Разчитаме на вас заедно да преминем през това изпитание! Спокойствието, нашата и вашата увереност, че ще се справим ще даде така нужната в този момент сигурност на децата.

Ежедневно проследяваме броя на отсъстващите ученици по други здравословни причини ученици и сме непрекъснат контакт с компетентните органи.

Наблюдавайте Вашите деца и при наличие на грипоподобни симптоми,   се свържете с личния лекар.

Нека продължим да се пазим взаимно!

Благодарим за подкрепата!

Бъдете здрави и спокойни!

Ръководството на 96. СУ „Лев Н. Толстой“


Презентация на Министерството на здравеопазването, относно мерки за предпазване от заболяването Коронавирус.

Как да предпазим себе си и другите


Уважаеми родители,

Имаме удоволствието да Ви информираме, че учениците в 96. СУ могат да участват във всички ученически олимпиади и национални състезания, утвърдени от МОН, както и в тези на училищно ниво, провеждани от СБНУ и сдружение „Многознайко“.
 
 

Уважаеми родители,
 

Можете да се запознаете с Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел „Киберпрестъпност” към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и с Центъра за безопасен интернет на адрес –

https://sacp.government.bg/sites/default/files/SafeNet_DAZD2020.pdf

и линк за сваляне на брошурата:   https://we.tl/t-xtLMbGDLcS.


Правила за сигурност безопасен интернет

Правила за безопасен интернет

Скъпи родители,

във връзка с безопасността в интернет съществуват безплатни приложения, които могат да се инсталират на телефоните с цел ограничаване, наблюдение и контрол. Едно от тези приложения е FamilyLink. Приложението може да се свали от Google Play и има две възможности при инсталацията : Родител и дете. С родителския профил  може да се контролира времето в интернет, местоположението и др.


Информация за родителите, чиито деца се нуждаят от подкрепа за личностно развитие.

Подкрепа за личностно развитие


„Съвети към родителите – превенция на рисковото поведение“.

На вниманието на родителите

ВНИМАНИЕ – ПРАЗНИЦИ!

Празниците имат не само хубави страни. Понякога те могат да носят сериозни рискове за невнимателните. Празничната еуфория и многото свободно време, което имат учениците създават условия за наранявания с пиротехнически средства, злоупотреба с алкохол, опитване на психоактивни вещества. Често дългите нощи, скучните, от гледна точка на много ученици, обеди и вечери с родители и роднини, могат да доведат до срещи с опасни хора, които предлагат „интересни” преживявания чрез „пътуване” с дрога.
Контролът през празниците върху поведението на децата не трябва да отслабва
Особено важно е възрастните да дават личен пример с поведението си. Също така е важно учениците да бъдат наблюдавани дали не са се сдобили с „нови и интересни” приятели и дали не става бърза и нетипична промяна в поведението им.
Празниците изострят проблемите на хората с психични дефицити, които могат да почувстват самота, да изпадната в депресивни състояния и чувство на отхвърленост. А именно тези негативни състояния могат да доведат до експериментиране с психоактивни вещества.
От всички нас зависи празниците да бъдат наистина празници и да оставят у нас радост и удовлетворение.

Димитър ЛАЗАРОВ,
психолог в ЦСП към МКБППМН на СО – район „ Люлин“,
секретар на РСНВ „Люлин” към СО

Вижте прикачения файл „praznici“.

Превенция на рисково поведение

alkohol1

narkoza1

praznici

Действия при насилие и инцидент


Упътване за регистрация на родител в електронния дневник на Shkolo.bg

ShkoloRoditel