За нас

Facebook

96. СУ „Л. Н. Толстой“ е създадено през 1982 година като училище с преподаване на руски език. През 1983 година училището се премества в своя сграда. През годините на своето съществуване то се утвърждава като едно от най-реномираните и търсени училища на територията на район Люлин.

96. СУ  изгражда учениците от първи до дванадесети клас като успешни личности – знаещи и можещи, с широка култура, национални добродетели и европейски дух, способни да се справят и живеят пълноценно в България, Обединена Европа и света.

Нашите ученици са нашата грижа, отговорност, самочувствие и гордост. Ние предоставяме качествено и актуално обучение, възпитание, развитие и успешно завършване на клас, етап, основно и средно образование.
Ние имаме за приоритети изучаването на чужди езици, информационни и комуникационни технологии, български език и литература,  науки и математика чрез използване на нови методи и техники.

Визията за развитие на 96. ИНОВАТИВНО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ  е да бъде модел за училищна институция, подготвяща ученици с висока академична компетентност и практически умения.

ЗА НАС СА ВАЖНИ ТРИ НЕЩА:

УЧЕНИЦИТЕ, УЧИТЕЛИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ

Когато и трите страни са удовлетворени, тогава работата прераства в удоволствие!

Родителите на наши ученици отговарят на въпроса защо са предпочели 96. СУ пред другите училища така:

„…Когато дъщеря ми е на училище аз съм спокойна, а тя усвоява сериозно материала и е защитена.

„…Привлякоха ни високите изисквания и критерии, наложени от традицията, както и големия брой извън класни занимания от първи клас.

УЧЕНИЦИТЕ – В 96 СУ са над 1 000 от 1 до 12 клас, те се обучават в едносменен режим
НАЧАЛЕН ЕТАП
  • От учебната 2023/2024г. имаме една подготвителна група.
  • Желаещите да постъпят в първи клас, всяка година се увеличават. Всяка паралелка от начален етап има и група ЦДО
  • За учениците от 5. клас предлагаме и сборни групи ЦДО , в тях учениците успешно подготвят домашните и уроците си за следващия ден.

ПРОГИМНАЗИЯТА

В прогимназиалният етап учениците се приемат в паралелки с разширено изучаване на математика български език и литература и чужд език според тяхното желание за развитие в някоя от тези области.


ГИМНАЗИЯТА

Все повече са осмокласниците желаещи да се обучават в 96. СУ в паралелките ни с профил „Обществени науки“ – Медии и журналистика с интензивно изучаване на чужд език Английски и Испански език и с профил „Хардуерни и софтуерни науки“ – Графичен дизайн и Киберсигурност.

След завършване на средно образование 90% от учениците постъпват във висши училища.

В училището преподават хора, отдали на професията си по 20 години  от живота си и такива, които сега прекрачват прага на класната стая. Много наши бивши ученици прекрачват отново прага на нашите класни стаи, но вече като учители, отдадени на професията.