Facebook

Галерия

Четвъртокласници от столичното 96. СУ с поздрав за екипа на btv

Защо децата след 4. клас не знаят значението на думата „пожарникар“?


Зимна приказка  


Седмица на бащата в 5.Б и 5.В клас


Отбелязване на Световния ден за възпоменание на пострадалите при ПТП в 96. СУ

Дали пред компютъра вкъщи или присъствено в училище, всички ученици участваха в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Бяха проведени дискусии, свързани с безопасността в движението, споделени и обсъдени различни пътни ситуации и много видео-материали.

Малките учениците пред екрана рисуваха и показаха как е правилно да се държим като участници в движението. В училище първи клас нагледно демонстрираха как искат да изглеждат улиците, за да бъдат безопасни за всички участници в движението.Отправяме благодарност към лекарите, полицаите и пожарникарите, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия. Призоваваме всички участници в движението с повече воля и упоритост да обединим усилията си и да работим за нова култура в движението, по-безопасни пътища, по-добро и сигурно бъдеще! Нека разумно използваме правата си и стриктно изпълняваме задълженията си като участници в движението по пътищата!


Ние учениците от Х А  клас  на 12.10.2021 г. посетихме Музея на физическата култура и спорт, чиито експозиции намират място в специална зала на Националния стадион ,,Васил Левски‘‘.

Имахме удоволствието да разгледаме експонатите, засвидетелстващи  бележити успехи и значими събития в историята на българския спорт:

Започнахме от колекцията на съюза на първите гимнастически дружества ,,Юнак‘‘, която съдържа ценна снимка на пристигналите първи швейцарски учители, полагащи началото на модерния спорт в България. Минавайки през другите музейни богатства, интерес ни приковаха също и експонатите на борците Дан Колов и Никола Петров и много други спортисти, стигайки до рекордьорката в дисциплина скок Стефка Костадинова и футболистът Христо Стоичков.

Х А клас


Учебната година започна празнично и в условия на извънредна епидемична обстановка.

96. СУ  посрещна своите възпитаници с празнично украсен двор, нови класни стаи, обновена материална база и компютърни кабинети. Първокласниците получиха подаръци с пожелание за здраве и безброй незабравими преживявания.

  

Празнична атмосфера изпълваше училището. С официална церемония бяха посрещнати учениците от първи, пети и осми класове. Своята първа среща на класа останалите ученици проведоха в празничната атмосфера на класните стаи.

Това бе един различен 15 септември, но отново изпълнен със светлината на пътя към знанието, с вяра, надежда, любов.

Важното е, че децата са заедно в любимото училище. Днес урокът, който всички споделиха отново е „Грижата за здравето е най-ценна. Отговорността ни е обща“.

Екипът на 96. СУ пожелава здраве и успешна учебна година на  всички ученици и техните родители!

96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ има дългогодишни спортни традиции. Много са неговите възпитаници, доказали своите умения  и способности през годините. Йоанна Атанасова и Калоян Левтеров от XIA клас защитават достойно спортната слава на България с участието си в европейски и световни първенства по волейбол и плуване. Особено се вълнуваме от предстоящото участие на Калоян в олимпийските игри в Токио 2021г.

Пожелаваме им след успешното приключване на тази учебна година и отлично представяне на предстоящите спортни изяви!

 
Попътен вятър, скъпи зрелостници!

На 22.06.2021г. 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ за пореден път изпрати  своите зрелостници. Церемонията по връчването на дипломите за завършено средно образование бе уважена от г-жа д-р Ваня Кастрева, началник на РУО –  София – град, г-н Милко Младенов, кмет на район „Люлин“, и г-жа Мила Ганозова, заместник-кмет в район „Люлин“.

Директорът на училището г-жа Цветелина Вълчева поздрави зрелостниците и им пожела да съхранят у себе си спомена за 96. СУ, да следват мечтите си и да бъдат достойни граждани на света.

Дипломите на зрелостниците бяха връчени от г-жа Ваня Кастрева и г-н Милко Младенов.

Попътен вятър, скъпи млади хора!

Изтичащата учебна 2020/2021 г. накратко 🙂
Започнахме обновление на базата на 96. СУ „Л. Н. Толстой“. Имаме си чисто нови стаи за малките ни ученици от първи клас и нови компютърни кабинети. Предстои модернизация и на други стаи, както и изграждане на зона за почивка и занимания в слънчевия коридор на последния етаж.
Чакат ни още новости и изненади.
Преминаваме на едносменен режим, в гимназиален етап се профилираме в областта на STEM – профил „Обществени науки“ – „Медии и журналистика“ и профил „Хардуерни и софтуерни науки“ – „Графичен и уеб дизайн“. Социални партньори в това начинание са Нов български университ и Университет за национално и световно стопанство.
През следващата година всеки клас от начален етап ще има своя група за целодневна организация. Ще бъдат сформирани и две групи за целодневно обучение в 5. клас.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Турнир по доджбол
На 12. юни ученици от шестите класове от 96.СУ се забавляваха и състезаваха в турнир по доджбол по проект “ Играй с нас!“ на комплекс „Спортна София 2000“.
Тръгнаха си с много награди. 😊
Поздравления!

Купата на „Многознайко“ е за 96.СУ!

96. СУ спечели купата на Многознайко за отлично представяне на учениците от начален етап във финалните състезания Родна реч, Млад математик и Аз зная английски език. Децата спечелиха 11 индивидуални купи и около 200 златни, сребърни и бронзови медали.
Поздравления за отличното представяне на децата и положения труд на учителите!

Национална програма „Иновации в действие“

По Национална програма „Иновации в действие“ на 1, 2 и 3 юни имахме гости от СУ „Гео Милев“ – гр. Варна и ОУ „Кирил и Методий“ – с.Овча могила. Обменяхме опит, добри практики и презентирахме работата си по канадската система Джъмп мат. Г-жа Вихра Стоилова направи открит урок с учениците си от 4б клас.

Г-жа Албена Кирова и нейните ученици показаха, че математиката не е страшна. В заниманието се включиха и гостите. Винаги има начин да се пресметне по-лесно. Важното е да се мисли. Разменихме подаръци за спомен, направихме разбор на деня и изпратихме гостите в музия на София.

Национален ученически спортно-туристически събор

На 28 и 29 май в град Етрополе се състоя поредния Национален ученически спортно-туристически събор. В него взеха участие ученици, членове на туристически дружества и туристически клубове към училищата, разпределени в три възрастови групи. В много оспорвана надпревара, те демонстрираха спортно-туристически умения в построяване на палатка, стрелба в дартс, преминаване по въжен мост, елементи от ориентиране, бягане по алея и по пресечен терен. В челните редици се нареди и нашият отбор на 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ представляван от Йоан Генадиев Христов, Моника Антонова Павлова и Теодор Янков Ситарски., ученици от 3д клас. Те завоюваха отборно второ място с и спечелиха 4 сребърни и  3 бронзови медала за ТД ПЕС  „Мусала“, с ръководител Радостина Ситарска и 4 сребърни и един бронзов медал за Екоклуба на ОБУ „Неофит Рилски“ с ръководител Марияна Илиева. Поздравления за успешното състезание и достойно представяне!

Сега

Литературен конкурс „Рицарска постъпка“

На  Националния конкурс за детска литературна творба „Рицарска постъпка“ за 2021 г., организиран от Ордена на рицарите тамплиери, наши ученици се представиха отлично:

Раздел „Проза“ –  Виктория Богданова от 7Д клас с „Рицарството около мен“

Раздел „Поезия“ –  Даниел Йений от 7Д клас с „Рицарска постъпка“

Поздравления за децата и техните учители!

Четвърти успешен и забавен ден със занимания на открито и представление на закрито.
Децата генерират много положителна енергия и надежда за добро бъдеще.
Поздравления за всички учители и ученици!
 

Още снимки на страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/priemiproekti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Трети успешен ден, изпълнен с талант, знания, забавления и много положителни емоции на естрадата до училището.
Поздравления за всички учители и ученици!

Ден втори от заниманията на открито. Сцената се изпълни с енергия, смях, забава и много усърдие. Поздравления за всички колеги! Децата бяха страхотни!

Още снимки на страницата ни във Фейсбук – https://www.facebook.com/priemiproekti

В първия ден от Седмицата на отворени врати (10.05 – 17.05.2021 г.) учениците от 1а, 1г, 3д, 4в и 4г четоха по роли, рисуваха, групираха предмети по различни признаци, обсъждаха различни пролетни празници и най-вече се забавляваха!

Спортните състезания не приличат на изпитите в училище. В спорта се случва да научиш отлично урока си и да получиш посредствена оценка. За да изпълниш едно съчетание за медал са необходими талант, спортна амбиция, достойнство, благородство и дълги години упорит труд. Виктория Христова от 5Е клас отново доказа високия си професионализъм, спечелвайки второ място с топка и трето място с обръч на Международния турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“ – Стара Загора, ДМВ, категория А.

А със спечеления приз „Мис Танцувалност“ Вики ни показа, че спортът винаги е празник! Браво!

 

Състезание по колоездене

В чест на Деня на храбростта се проведе училищно състезание по колоездене. Под вещото ръководство на главния съдия Искрен Рачев, майсторско управление на велосипед демонстрираха ученици от III, IV и V класове.
Медали и грамоти получиха:
III клас – Кристиан, Стефан, Филип, Дамян иНиколай при момчетата. При момичетата призьори са – Десислава, Йоана, Сиана и Натали.
IV клас – Димитър, Михаил, Терис и Стилиян. Момичета – Юлия, Светина, Симона и Божидара.
Най-сложно беше трасето на V клас. Отлично се представиха – Михаил, Велизар, Денислав, следвани от Александър, Ангел и Саид. Момичета – Михаела, Габриела и Яна.
Браво, деца!

Тези прекрасни неща са изработени от сръчните ръчички на ученици от начален етап за великденската инициатива на Люлински дарители. Кампанията ще подсигури празничен обяд на 120 души от квартала.

Децата от ЦДО се подготвят за Великден!

Студентите на г-жа Цветелина Стоянова успешно завършиха педагогическата си практика! Успех в бъдещата ви професия, колеги!

Учениците на 96.СУ , под ръководството на своите учители, изработиха многобройни мартенички с пожелание за много здраве, успехи и късмет!

Споразумение за сътрудничество между 96. СУ „Лев Николаевич Толстой” и УНСС

Г-жа Цветелина Вълчева, директор на 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“ и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, подписаха споразумение за сътрудничество, което ще обхваща множество проекти, кариерно ориентиране на учениците и съвместни учебни програми.

96. СУ „Лев Николаевич Толстой” и УНСС  ще се фокусират върху основополагащите знания за тенденциите в развитието на икономиката и обществените науки, софтуерните и хардуерни науки, както и знания за достиженията в практиката в развитите страни, възможностите за трансфер на „ноу-хау“ и добра практика.

Учениците от начален етап са горди със своите успехи в състезанията на „Многознайко“ по български език, математика и английски език. Те спечелиха множество медали. Подготвят се за участието си във финалния кръг,където най-добрите ще бъдат наградени с Купата на Многознайко 🙂

„ЛЪВСКИ СКОК“

На 19. февруари се отбелязаха 148 години от гибелта на най-светлата личност от възрожденските борби за национално освобождение  – Васил Иванов Кунчев – Левски. В 96. СУ се проведе традиционното състезание за учениците от начален етап „Лъвски скок“, организирано от МС ФВС. Всички ученици, взели участие в състезанието се представиха достойно!

 

 

 

 

 

Кариерно ориентиране

На 16.02.2021 г. телевизионната журналистка г-жа Десислава Томева се срещна със седмокласници от 96.СУ „Лев Николаевич Толстой“ в Час на класа.

Тя представи пред тях професията на журналиста и отговори на многобройните им въпроси.

В часовете по ФВС децата от начален етап се възползваха от хубавото зимно време! Под ръководството и с помощта на своите учители, сред много смях, се пързаляха с шейни, осигурени от училището.

96 СУ Лев Николаевич Толстой 96 СУ коридор

Класни стаи

96 СУ класна стая 96 СУ класна стая