2018/2019г.

Днес 24.04.2019г. Федерация  народна топка и sportal.bg бяха на гости на 96.СУ.

На 19. и 20. април 2019г. се проведе състезание по приложно колоездене в              зала “ Триадица“.  Отборите на 96. СУ се класираха на VII, VIII и IX място в Републиканския шампионат и на I, II  и III място в Регионалния шампионат.

Отборите бяха подготвени от г-жа Иванова, г-н Илиев и г-жа Радева.

 

 

Празник на буквите

 

 

 

Медали, медали, медали. Получиха ги участниците в Коледния турнир по шахмат.

 

 

Златомир Асенов от VII E клас спечели два златни медала на осми турнир по плуване за купа “ София“ – 50м. св.стил и 50м. гръб.

 

Това са прекрасните сурвачки на вълшебните врабченца от 1г клас.


На 16.12.2018г. учениците от 96. СУ  ( 3 клас ) под ръководството на г-жа Радева се представиха великолепно на Фестивала на столичните училища “ Забавен баскетбол“. Показаха бързина, техника и  умения. Участваха в много игри и се забавляваха от сърце.  Наградите получиха от дядо Коледа, който присъства специално за игрите. Браво деца!


Коледна работилница. Изделия за Коледен базар – 2 e клас


Проект “ Коледа“ стартира с общо коледно пано на учениците от 1д и 5д. С г-жа Боянова напътствахме децата. На по-късен етап се включиха и учениците от 5е и 6а клас. Нарисуваното платно е дълго около 30 метра и е изпълнено с много любов, желания и мечти.

Г-н Рачев и учениците от 6б помогнаха за поставянето му в свободния коридор на четвърти етаж.

Всички деца се забавляваха от сърце, а малките ученици получиха подкрепа от каките и батковците.

Този проект е част от коледния дух в училището ни.


На 29, XI.2018г. 96.СУ се включи в кампанията “ Успелите българи дават личен пример“.

Училището посетиха Бояна Бояджиева – журналист и редактор, Цвети Радойчева – една от най-ярките имена на съвременната българска поп музика и Даниел Ангелов – актьор, известен с ролята си от сериала “ Ние, нашите и вашите“.

Учениците от 6те класове имаха възможност да разговарят с тях и да им зададат различни въпроси, свързани с професията им и развитието в нея.

Учениците получиха информацията, интересна и забавна за тях.


Момичетата на 96.СУ се класираха на първо място на районното първенство по бадминтон на Ученически игри 2018/2019г. ( 5-7 клас). Момчетата се класираха на второ място.

 


На 24 ноември в Частно училище „Дружба“ нашите отбори се класираха на пето място в XIV столично първенство по шахмат. Браво деца!

 


Започна реализацията на общ проект на 1 и 5 „д“ с помоща на  г-жа Боянова, преподавател по ИИ, която даде идея за общ проект.  Идеята се състои в рисуване  на дълго платно коледни мотиви.
Големите и малките „Малчовци“ прегърнаха идеята .
Очакваме крайния резултат с нетърпение!


18 ноември – Световния ден на възпоменание на пострадалите от ПТП беше отбелязан с редица мероприятия:

На 13 ноември класните ръководители на учениците от 1-4 класове  в Час на класа проведоха беседа за историята, значението на този ден и всички лица,свързани с оказване на помощ при ПТП.

Представители на БЧК  в същия час проведоха обучение за оказване на първа помощ на пострадали при ПТП за ученици от 5-12 класове.

На 14 ноември ученици от 1-4 класове редиха пъзели (пътни знаци). – снимки.

На 15 ноември на училищната площадка показаха майсторско управление на велосипед ученици от 4 и 5 класове.

На 16 ноември учениците от ГЦО проиграваха пътни ситуации на училищната площадка.

На 17 ноември ученици от 5 и 6 класове се включиха в IX фестивал по мини волейбол, организиран от Столична община. Децата бяха щастливи от отличното си представяне и наградите, които плучиха от организаторите.

 

 


Ученици от първите класове посетиха Фабрика за шоколад, където се запознаха с пътя на шоколада, рисуваха с шоколад и се забавляваха. Получиха много подаръци и сертификат за шоколадиер – първа степен.


Учениците от 4д клас заедно с г-жа Лесичка и родителите си посетиха Историческия музей и много други забележителности в София.


Учениците от 4 клас  творят различни картички и забавни рисунки. Създават и пресъздават идеите си с много интерес и труд. Браво!


На 13.11.2018г. се проведе демонстрация по първа долекарска помощ от доброволци на БЧК. Учениците от 5 до 12 клас бяха запознати с различни техники за помощ при спасяването на човешки живот.

 

 

Посещение на Музея на историята на София от 4а и 4в на 27.10.2018

Отборите по футбол на 96.СУ във всички възрастови  групи на районното първенство заеха първите места. Пожелаваме им успех в следващите етапи!