2021/2022г.

Европейски ден на спорта

Със старта на новата учебна година започнаха и спортните дейности с активното участие на учениците от 96. СУ “Л. Н. Толстой”. За поредна година отбелязваме Европейския ден на спорта в училище – 24.09.2021, със спортни игри, комплекс от основна гимнастика, табата и за най-малките щафетни игри.
Спортът е отлична възможност за превенция срещу неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.

 

Валентина Костадинова – VД клас. Или просто Валя. В нея има и закачливост, и смелост, и настойчивост, и гордост. Принцесата, която ходи боса и докосва звездите. На Държавното първенство по художествена гимнастика тази година категория „Елит“ ансамбъл с топки завоюваха второ място. На ДП индивидуално Валя се представи най-добре в нейната категория в клуба „Левски – Илиана „и затова я избраха в селекция „Бъдещи звезди“. Гордеем се с теб, Валя!

 

Откриване на учебната година

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, гл. ас. д-р Петкан Илиев от катедра „Икономикс“ на УНСС и гл. ас. д-р Владимир Димитров, зам.-ректор по учебната дейност в Нов български университет и др., бяха наши гости на откриването на новата учебна година в 96-то средно училище „Л. Н. Толстой“.

„Честит празник на всички! Ученици, очакват ви много интересни неща, които ще отварят нови врати за вас всеки ден. Учители, поздравления и на вас, които успявате да учите нашите деца, въпреки трудните времена на пандемия от коронавирус. УНСС си партнира с 96-то училище от година и се надяваме да имаме много общи инициативи. Очакваме големите ученици, а защо не и първокласниците след време, да станат наши студенти!“, каза ректорът при откриването. Той пожела на всички успешна учебна година, която да е изпълнена с усмивки и здраве.


Проф. Димитров заедно с Цветелина Вълчева, директор на 96. СУ и гл. ас. д-р Петкан Илиев