Училищен живот

В условията на извънредно положение, децата ни дават най-доброто от себе си!

Емили 5 д клас- рисунка  „Грозното пате“

 

 

Рисунка на Тоедор Йотов от 3а клас.

Кристиян Йоргов -2 д клас:

Едно момиченце много обичало да яде сладолед. Веднъж отишло в една сладкарница и попитало колко струва една мелба. Сервитьорката имала много работа и троснато отвърнала “  Петдесет стотинки“. Момиченцето започнало да си брои стотинките. След това попитало “ Ами, само една фунийка , колко струва?“. Сервитьорката отговорила пак троснато: “ Тридесет и пет стотинки“. Момиченцето си поръчало една фунийка сладолед, изяло си я, оставило парите на масата и си тръгнало. Когато сервитьорката дошла да прибере парите се разплакала. Момиченцето било оставило петдесет стотинки за изядената фунийка сладолед.Сервитьорката се засрамила и никога повече не се държала така с малките клиенти.

Творческа асоциативна работа по приказката Хензел и Гретел. Представлява къщичка от сладкиши:

Отборът “ Шампиони“ на 96. СУ стана шампион в първия поток във Втория турнир по мини волейбол “ Малки великани“, организиран от ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП. Браво деца!

Успех в гр. Разлог на финалите!

 


96. СУ „Л.Н.Толстой“ взе участие  в спортния празник на район „Люлин“  под наслов „Децата на Люлин и спорта, заедно срещу агресията и насилието“. Учениците се класираха на първо място във всички спортни дисциплини.

 


Отлично представяне на отборът по доджбол в столичния турнир – второ място! Браво деца!


Нашият малък принос към голямата кауза „Капачки за бъдеще“.

 


За поредна година 96.СУ се включи с различни спортни дейности в Европейския ден на спорта в училище.

 

96. СУ „Л.Н.Толстой“ беше наградено от Съвета по безопасност на движението към Столична община за най-активно участие и отлично класиране в състезанието по приложно колоездене в Първи и Втори кръг на Републиканския шампионат по правилата на ФИА.


Откриване на учебна 2019/2020г.


СУ “Л.Н.Толстой” е готово да посрещне своите бъдещи първокласници!

Успешна, лека и вдъхновяваща учебна година!


на 20.05.2019г. се проведе заключителната фаза на турнира по Народна топка между всички паралелки от 2 клас в 96. СУ „Л.Н.Толстой“. След оспорвана игра купата бе завоювана от 2 г клас.

Първи клас бягаха, провираха се, прескачаха и накрая в щафетните игри първи се класираха Г клас. Втори станаха В клас, трети Д клас, четвърти Б и пети А клас. Браво деца!

 

 

Поздравления за представянето на отборите  (5-6 клас) на 96.СУ във волейболния турнир проведен на 12.05.2019г. в 90. СУ под мотото „Не на агресията в училище“ – второ място за момчетата и прекрасна игра на момичетата.

 

В завършилия Трети етап – Градско първенство на „Ученически игри“ 2018-2019 година, отборът по шахмат се класира на шесто място.

 

 

96. СУ „Л.Н.Толстой“ взе участие в шествие за празника на район „Люлин“.

 

 

 

96. СУ „л.Н.Толстой“ взе участие в състезанието по Първа долекарска помощ, организирано от БЧК. В състезанието участваха пет училища. Учениците от 6Е клас се представиха достойно и защитиха доброто име на училището ни!

 

 

Великденска изложба на учениците от 96.СУ краси училището.

На 21.02.2019г. ученици от 10а клас посетиха лекция в СУ „Св.Климент Охридски“ на тема „Великобритания и църковният въпрос през Възраждането“. Лекцията е петата от лекторията за ученици и млади историци на тема :“България и Европа през вековете“.

 

На 14.02.2019г. Федерация  Народна топка България посети 96.СУ. В  няколко учебни часа учениците от различни възрасти се запознаха с новите световни правила по народна топка, играха и се забавляваха. Следваща среща с федерацията на 19.02.2019г.

Прекрасно украсени учебни стаи посрещнаха първолаците в 96. СУ.